Motorik, bevægelse og sansebearbejdning i hverdagen

På Ladegårdsskolen har vi erfaring med at tilrettelægge dagligdagen og undervisningen i forhold til den enkelte elev.

En lydfølsom elev kan tilgodeses ved, at der sættes tennisbolde på alle stoleben, så stolen ikke larmer, når den trækkes over gulvet. Der kan bruges støjdæmpende hjælpemidler, høretelefoner med baggrundsmusik eller undervises i mindre grupper m.m.

Elever, der er urolige, kan have brug for at lære at ”mærke sig selv”. Dybe tryk på kroppen, aktive som passive, kan hjælpe eleven med at registrere sin krop.

Eleven kan tilbydes varmtvandsbassin, kuglevest, kuglepude at sidde på, kugledyne og særlige former for bevægelse, der giver kroppen en tydelig tilbagemelding (f.eks. at hoppe i trampolin).

21.02.2018