Marte Meo forløb

Her følger i korte træk en beskrivelse af et Marte Meo forløb.
  1. Nogen beder MarteMeo-terapeuten (MMT) om hjælp. De formulerer selv problemet, helst i én sætning.
  2. Barnet filmes i samspil med en voksen og/eller andre børn i 2 forskellige situationstyper.
  3. MMT går hjem og analyserer videooptagelserne, finder det første arbejdspunkt og klip der kan illustrere arbejdspunktet.
  4. De udvalgte klip vises og MMT gennemgår hvordan de voksne kan hjælpe og støtte barnet. Det tager ca. 45 minutter.
  5. Efter 2 - 4 uger laves der en ny optagelse.
  6. Proceduren fortsætter til problemet er løst, ofte mellem 4 og 6 gange.

Når udvalgte klip vises

1. MM-terapeuten viser, hvad de voksne gør, som hjælper barnet i den problematik, som ønskes løst.
  2. Det gode samspil bliver fremhævet og belyst ved tilbagemeldingen. De voksne får et arbejdspunkt.
  3. I hverdagen skal arbejdspunktet så øves, så det sker så mange gange som muligt.
  4. De voksne omkring barnet gør det, som hjælper og støtter barnet, så meget som muligt.
  5. "Udviklingen sker ved egen kraft. Det, der er kunsten, er at få øje på og gøre mere af det, der hjælper barnet".

Hvorfor Marte Meo?

Fordi metodikken bygger på den moderne udviklingspsykologiske viden om udviklingsstøttende samspil.

1. Der er en klar aftale om, hvad der skal arbejdes med.
  2. Vi taler sammen om billeder på en video og en videovisning sikrer, at man taler om det samme.
  3. På en videooptagelser kan man se mange ting, som man ikke opfatter i hverdagen, fordi det går så hurtigt.